Кошик
1132 відгуків
Відправлення від 300 грн, самовивіз від 50.

Вологі серветки - що таїться всередині!

Сьогодні уявити життя людини без вологих серветок практично неможливо. Ці маленькі помічники знайшли застосування у всіх галузях нашого життя: вдома, на роботі, в транспорті, на природі. І що вони тільки не роблять — очищають, освіжають, доглядають за шкірою малюків, знімають макіяж і дезінфікують! У кожній сумочці, шкільному рюкзаку і валізі можна знайти заповітну пачку вологих серветок.

Тому виникає інтерес до того, з чого ж вони зроблені, і наскільки їх можна вважати безпечними.

Склад вологих серветок, як правило, диктує їх вартість. Найбільш часто використовувана синтетична основа — спанбонд і спанлейс. Спанлейс є більш дороги матеріалом. У складі 70% вичскозы і 30% поліефіру. Відмітними особливостями є поєднання тонкощі і міцності, високої влагопоглощаемості, нетоксичність, антистатичності. Одноразові рушники, одноразові серветки з спанлейса володіють хорошими тактильними відчуттями, близькими до бавовняним тканинам. Дозволяють уникнути місцево-подразнюючих та алергічних реакцій при контакті зі шкірою і слизовою. Спанбонд - нетканий термоскріпленний матеріал - являє собою полотно з термічно пов'язаних найтонших поліпропіленових ниток. Матеріал володіє хорошою міцністю і є екологічно чистим.

Але, звичайно ж, найважливішим чинником є просочення, якою обробляють вологі серветки. Як правило, лосьйони для серветок відрізняються в залежності від призначення. Але вкрай не рекомендується додавати етиловий спирт, а ось зміст інших його модифікацій допустимо. Бензоловый використовується для основи ароматичних добавок, він нешкідливий для шкіри. Деякі хімічні речовини входять до складу практично будь-яких вологих гігієнічних і універсальних серветок: пропіленгліколь, ПЕГ-40, ЕДТА, парфумерна віддушка і ін.

Пропіленгліколь вважається одним з кращих і ефективних зволожувачів, що застосовуються в косметології. У шампунях він також використовується як засіб для стабілізації емульсійної фази, поліпшення растекающих властивостей косметичного засобу, створюючи приємне відчуття в шкірі. Є гарним розчинником, що не викликає роздратування шкіри. Не токсичний.

Поліетиленгліколь (PEG-40) - увлажняющий, пом'якшувальний. Яляется закрепителїм запахів. Ефективний очищувач, антистатик, регулятор в'язкості.

Этилендиаминтетраацетат натрію (ЕДТА) — назва хелатного агента, пом'якшувача, комплексоутворювача і регулятора рН

Віддушка і парфумерна композиція - це суміш синтетичних запашних речовин (СДВ) і ефірних масел. По суті, аромат – це складна суміш синтетичних і напівсинтетичних композицій, яку додають в косметичний препарат або в побутову хімію. Робиться це для того, щоб заглушити специфічний запах основи, яка часто пахне не дуже приємно.

Екстракти трав

Екстракт — речовина, вилучене з рослинної або тваринної тканини за допомогою будь-якого розчинника і згущене потім шляхом випарювання. Найбільш часто в лосьйонах для просочення вологих серветок застосовуються екстракти ромашки, алое, календули, зеленого чаю та череди.

Екстракт ромашки містить безліч компонентів, що володіють протизапальною, загоюючою, перотивоаллергическим і дезинфікуючим ефектом.

Екстракт алое зздобуде ферменти, вітаміни та інші біологічно активні речовини. До складу соку входить смолиста речовина, що володіє фармакологічними властивостями. Надає загоює, бактерицидну, тонізуючу дії. Володіє зволожуючим і фотозахисні властивостями.

У косметиці цінні сильні в'яжучі та антисептичні якості календули, здатність заспокоювати біль, знімати подразнення і запалення на шкірі. Скорочує пори на обличчі, зменшує саловиділення, добре допомагає при прищах і вуграх.

Зеленый чай - сильный антиоксидант, тормозит развитие опухолей, уменьшает воспаление и успокаивает раздражения кожи, защищает коллаген и эластин от повреждения, укрепляет стенки сосудов. Рекомендуется для лечения раздраженной кожи, склонной к аллергическим реакциям, а также для стареющей кожи. В косметике экстракт зеленого чая вводят в состав лосьонов, тоников, кремов для лица, также в состав средств для ухода за телом.

Низка містить ефірну олію, каротин, аскорбінову кислоту, дубильні речовини, поліфеноли, марганець, полісахариди. Екстракт має протизапальну, антисептичну, антиалергічну, заспокійливу дію, покращує обмінні процеси в клітинах шкіри.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner