Калій ацетат - сіль оцтової кислоти, яку слід зберігати дуже обережно, уникаючи контакту з водою, теплом, вогнем, сильними окислювачами. Отримують оцтовокислий калій реакцією нейтралізації оцтової кислоти їдким калієм або карбонатом калію.
Ацетат калію широко застосовується у народному господарстві. Наприклад, він використовується в аеропортах як антиобледільник, для очищення злітних смуг. Порівняно з іншими реагентами він дорожчий, проте викликає меншу корозію металів і менш агресивно діє на ґрунт.
Речовину використовують як вогнегасник у складі засобів боротьби з пожежами. У фармакології - для виробництва антибіотиків та препаратів для деяких видів діабету, як засоби для муміфікації та консервації музейних експонатів. У харчовій промисловості використовується як консервант (Е261).
Як харчова добавка та лікарський засіб калій ацетат призначений для промислового застосування.
Увага! Фото на сайті служить прикладом демонстрації товару. Партія, тара, фасування, дата виробництва та етикетки можуть бути іншими.
Основні | |
---|---|
Виробник | Китайча |
Країна виробник | Китай |
- Ціна: 430 ₴/кг