Колби конічні радянських часів. Основна особливість – якість скла. На фото добре видно маркування, яке говорить про термостійкість колби, більше того - це вироби з пірексного скла.
Боросилікатне або термостійке скло (використовують у наш час для виробництва лабораторного термостійкого посуду) – це різновид звичайного силікатного скла, у складі якого є оксид бору (B2O3). Саме цей компонент підвищує стійкість скла до низьких (до -80°С) та високих температур (до +525°С), а також до механічних пошкоджень.
Найкращим склом вважається пірекс. Це скло має термічну та хімічну стійкість, має малий коефіцієнт розширення. Пірексне скло містить 80% оксиду кремнію(IV). Температура його розм'якшення 620 °С. Для проведення дослідів за більш високих температур використовують кварцовий посуд. Кварцове скло містить 99,95% оксиду кремнію(IV), температура його розм'якшення 1400 °С.
Колби не мають градуювання, але як відомо, це не засіб вимірювання, тому обсяг по маркуванню слід брати до уваги для зразкового розуміння кількості.
Основні атрибути | |
---|---|
Вид лабораторного посуду | Колба |
Матеріал | Скло |
Наявність пробки | Ні |
Об`єм | 2000 мл |
- Ціна: 250 ₴