Кошик
1219 відгуків
Відправлення від 300 грн, самовивіз від 50.
Сорбат калію харчовий Е202

Сорбат калію харчовий Е202

  • В наявності

500 ₴/кг

+380 (50) 343-02-55
Світлана
  • +380 (93) 868-60-20
    Марина
  • +380 (68) 811-81-48
    Ангелина, КИП и А
  • +380 (50) 343-02-44
    Дмитро , лабораторне обладнання
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Сорбат калію харчовий Е202Сорбат калію харчовий Е202
500 ₴/кг
В наявності
+380 (50) 343-02-55
Світлана
  • +380 (93) 868-60-20
    Марина
  • +380 (68) 811-81-48
    Ангелина, КИП и А
  • +380 (50) 343-02-44
    Дмитро , лабораторне обладнання
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Е202 (Сорбат калію) — харчова добавка, що належить до класу консервантів. За хімічним складом представляє калієву сіль сорбінової кислоти.

Вперше сорбинова кислота була отримана із соку горобини 1859 року. 1939 року було відкрито її антимікробну дію. А вже в середині 50-х років почалося промислове виробництво сорбинової кислоти та її використання як консервант.

Хімічна формула добавки Е202: C6H7KO2. З фізичного погляду — це гранули або порошок білого кольору. Консервант Е202 є найбільш розчинним зі сорбатів. Розчинність сортату калію за кімнатної температури становить 138 грамів речовини в одному літрі води. Добавка Е202 є природним консервантом. Найчастіше сорбат калію добувають із кісточок деяких рослин. Також консервант Е202 може бути отриманий синтетичним способом.

Сорбінова кислота, і її сіль сорбат калію зокрема входить до списку найпопулярніших консервантів, унаслідок її безпеки для організму людини. Максимально допустима доза речовини становить 0,1–0,2% маси готового продукту. Основне застосування сорбату калію як домішки Е202 знаходить у виробництві сирів і ковбасних виробів, унаслідок своєї особливості зупиняти ріст пліснявих грибів. Також консерванті Е202 можуть додавати в тісто під час виробництва житнього хліба для запобігання утворенню на продукті крейдової цвілі. Внаслідок свого нейтрального смаку, сорбат калію застосовується як консервант у шоколадних і кондитерських виробах, а також під час консервування овочів і соків. Крім того, харчова домішка Е202 може використовуватися як консервант у пряних і кислих соусах східної кухні, оскільки є досить ефективним антимікробним засобом за високих значень кислотності. Сорбат калію запобігає утворенню дріжджів і грибів у цих продуктах.

Основні
Країна виробникКитай
Вага1000 г
УпаковкаПакет
  • Ціна: 500 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner